Daruj krev s Českým rozhlasem

25. září 2010

Ve středu 10. září 2003 se od 8.00 do 18.00 hodin v budově Českého rozhlasu na Vinohradské třídě v Praze uskuteční již 34. odběr krve v rámci akce Daruj krev s Českým rozhlasem. K akci Daruj krev s Českým rozhlasem se opět připojí transfúzní stanice a místa regionálního vysílání Českého rozhlasu v Českých Budějovicích, Ostravě, Plzni, Olomouci, Hradci Králové, v Brně, v Pardubicích a také středočeský Český rozhlas Region a Český rozhlas Sever.

Odběry probíhají na transfúzních stanicích: v Plzni, Hradci Králové, Třebíči, Pardubicích, Brně, Zlíně, v Ostravě-Porubě, Karviné, Frýdku-Místku, Olomouci, Šumperku, Českých Budějovicích, Písku, Jindřichově Hradci, Děčíně, Mladé Boleslavi, Kolíně, Kladně, Benešově a v Teplicích.
O průběhu celé akce budou informovat po celý den stanice Českého rozhlasu.
Akce Daruj krev s Českým rozhlasem se koná čtyřikrát ročně a životadárnou tekutinu při ní přichází darovat kolem 1100 občanů. Smyslem celé akce je popularizace dárcovství krve, které mají transfúzní stanice stále nedostatek. Účelem akce je v neposlední řadě i získání nových dárců, což se organizováním hromadných odběrů s Českým rozhlasem daří naplňovat.
V Praze mohou lidé přicházet do budovy Českého rozhlasu na Vinohradské třídě 12 od 8.00 do 18.00 hodin.

Spustit audio