ČOI v královéhradeckém kraji zakázala atrakce na koupalištích

22. srpen 2011

Česká obchodní inspekce (ČOI) v Královéhradeckém kraji zakázala používání některých atrakcí na koupalištích. Závady inspektoři zjistili na houpačkách a skluzavce v bezprostřední blízkosti koupališť ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku, v Jičíně a v Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj. "Skluzavky na koupalištích vedoucí přímo do vody či atrakce na dětských hřištích v mnoha případech bezpečnostním parametrům nevyhovují," uvedl ředitel hradecké pobočky ČOI Karel Nohejl.

U jedné skluzavky inspektoři zjistili nepřípustnou mezeru mezi žebříkem, plošinou a skluznou dráhou. U houpaček nebyly dodrženy bezpečnostní podmínky pro umístění.
Pokud kontrola u atrakcí objeví závady, vydá zákaz jejich provozování do doby, než budou nedostatky odstraněny. V Jičíně a Dvoře Králové podle MfD po zjištěních kontrolorů uvažují o výstavbě nových hřišť. Pokud dodavatel atrakcí nesplní technické požadavky u výrobků, hrozí mu pokuty od desetitisíců až po 20 milionů korun.

Logo
Spustit audio