Co s bílky, které vám zůstanou a co s bábovkou, která nejde vyklopit?

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vysypeme mletými ořechy

Každá hospodyňka si v kuchyni musí umět poradit. A dnes přináším tipy, jak může být vaše snažení o něco snadnější.

Nemáte-li uplatnění pro vaječný bílek, usušte ho na talířku. Až ho budete potřebovat, nalijte na něj dvě lžíce vody a můžete opět použít. Vejce při vaření vám nevytečou, když do vody přidáte trochu octa.

Nejde vám vyklopit bábovka? Stačí formu na chvíli postavit na hrnec s vařící vodou a dobrota pro vaše nejbližší bude zachráněna. A nezapomeňte! Bábovka je nejlepší s dobrou kávou a trochou poctivé šlehačky.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová