Co nabídne Noc kostelů v Plzni

23. květen 2015

Už po sedmé proběhne příští týden Noc kostelů. Během ní nejen, že můžete navštívit kostely v netradičním čase, ale ve většině z nich je také připravený speciální program, ať už koncerty, přednášky nebo třeba výstavy. V pátek 29. května otevře své brány na tisíc čtyři sta kostelů a modliteben po celé České republice.

Patřit mezi ně budou i ty v Plzni a okolí. A na co se v nich můžete těšit, teď poví kancléř Biskupství plzeňského, Ján Grajcár.

V Plzni, která je pro letošek Evropské hlavní město kultury, na Noc kostelů v sobotu přirozeně naváže další zajímavá a už tradiční akce Evropský den sousedů. Pro Plzeňany je to příležitost zapojit a připravit pro své sousedy večeři přímo před svým domem – na zahradě, dvorku či hřišti.

autoři: dkf , Adam Šindelář
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.