Ceny pohonných hmot v hradeckém kraji klesly na letní úroveň

24. září 2010

Ceny pohonných hmot v Královéhradeckém kraji v minulých týdnech klesly téměř na letní úroveň. Řada čerpacích stanic v kraji prodává litr benzinu Natural za méně než 29 korun, což je cena odpovídající úrovni v polovině července. Nejvyšší ceny u pump v kraji byly v první polovině září, kdy litr Naturalu stál i přes 34 korun. ČTK to zjistila u čerpacích stanic. Jedny z nejnižších cen v kraji má stanice ONO v Milovicích na Jičínsku, která litr Naturalu i nafty dnes prodávala za 27,50 koruny. Zájem motoristů o paliva u této stanice je značný, u čerpacích stojanů se často tvoří fronty. Stanice UNO-HK v Rozběřicích na Hradecku prodávala litr Naturalu za 28,70 koruny.

V samotném Hradci Králové prodávaly například stanice Esso a Jet litr Naturalu za 29 korun a nafty za 28,90 koruny. Dražší jsou stanice Benzina v Koutníkově ulici a Aral, které nabízely litr Naturalu za 30,40, respektive 30,90 koruny. "Po posledním snížení ceny ve čtvrtek prodáváme litr Naturalu za 29,90 koruny," řekl ČTK pracovník pumpy PAP Oil ve Dvoře Králové nad Labem.
Ceny pohonných hmot klesají i v celé republice, a to již 11. týdnů v řadě. Za litr naturalu řidiči platí v průměru 30,51 Kč a za naftu 29,29 Kč. Podle analytiků by mohl trend zlevňování dál pokračovat. Výrazné zdražení v září šlo podle pumpařů na vrub prudkému růstu cen ropných produktů a ropy vyvolanému následky řádění hurikánu Katrina na jihu USA.

Logo
Spustit audio