Carpaccio z červené řepy

Apetýt vám v dnešním receptu připomene, že červená řepa je výborným zdrojem vitamínů. Ovšem ne každý ji má ve svém jídelníčku rád.

Originální způsob, jak ji čerstvou zpracovat a ozvláštnit, pro vás má šéfkuchař Petr Svoreň.

Budete potřebovat:

  • 1 kg řepy
  • 20 polévkových lžic medu
  • 200 ml olivového oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 1/2 l pomerančového džusu
  • 150 ml vinného octa
  • 3 cm zázvoru
  • sůl

Postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.