Bohumil Kulínský se chystá na rockový festival v Trutnově

23. září 2010

Bývalý sbormistr Bambini di Praha Bohumil Kulínský stíhaný za pohlavní zneužívání členek sboru se v polovině srpna chystá na rockový festival v Trutnově. A právě tam se má znovu setkat se zpěvačkami sboru přesto, že před dvěma lety při propuštění z vazby slíbil, že se k dívkám nepřiblíží. Více mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Michal Strnad: "Součástí slibu, který Bohumil Kulínský soudu dal, je i to, že se nebude stýkat s členkami dětského sboru Bambini di Praga. Pokud by tento slib porušil, riskuje opětovné vzetí do vazby."

"Soud by však předtím musel detailně prozkoumat, zda v případě jeho vystoupení na trutnovském festivalu skutečně k porušení soudem stanovených podmínek došlo a zda jsou naplněny důvody pro vzetí do vazby podle trestního řádu. Teprve pak by případně hrozilo jeho opětovné vzetí do vazby," dodal Michal Strnad, mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové.
Podle probačního úředníka Marka Netočného, který dohlíží na to, zda Kulínský dodržuje podmínky propuštění z vazby, je situace vážná. Pro ČTK totiž řekl, že omezení je formulováno natolik jasně, že jeho porušení by představovala už jakákoliv účast Kulínského na stejné akci, kde sbor Bambini di Praga vystupuje.

Spustit audio