Bezpečnostní agentura má hlídat majetek Opočna, budovy napojí na pult centrální ochrany

26. březen 2014

Radní v Opočně na Rychnovsku chtějí najmout bezpečností agenturu, aby hlídala městské budovy. Doporučili také zastupitelům, aby tento návrh schválili. Podle nezávislého starosty Štěpána Jelínka je nutné zastavit vykrádání a poškozování budov. Město je chce napojit na pult centrální ochrany.

Místo policie by mohla majetek města Opočna hlídat bezpečnostní agentura. Radní chtějí tímto způsobem zastavit vykrádání budov, které patří městu.

„Permanentně jsou vykrádány objekty například v parku, což je objekt vodárny, kde strhávají měděnou střešní krytinu. Je to takové komplexní zabezpečení budov, ať je má v nájmu škola nebo technické služby,“ přiblížil nezávislý starosta Štěpán Jelínek.

Policie má sice v místě služebnu, ale je tam nepravidelně. Proto už loni město najalo bezpečnostní agenturu, aby hlídala pořádek ve městě.

Nyní by město chtělo napojit své budovy na pult centrální ochrany. Pracovníci agentury by se tak podle starosty Jelínka dostali k případům velmi rychle.

„Své lidi mají nedaleko ve Výravě a v Českém Meziříčí. V momentě, kdy se připojí třicet pět objektů, což by mělo být do měsíce, do dvou, tak jsme domluveni, že by bezpečností agentura měla výjezd z Opočna,“ konstatuje Jelínek.

Agentura si chce pronajmout prostory v bývalé opočenské nemocnici. Její část už brzy převede kraj na město.

autoři: KS , ako
Spustit audio