Bez knedlíků si českou kuchyni neumíme představit. Co dělat, aby se nesrazily, nebo nerozvařily?
Všechny dámy mi zřejmě potvrdí, že naučit se správně vařit knedlíky chvíli trvá. Mám tady několik drobných rad z minulého století, které zaručeně fungují.
Pokud se vám houskové knedlíky často rozvaří, přidávejte do vody špetku hladké mouky. Uvidíte, že to pomůže. Bramborové knedlíky se při vaření nesrazí, když je necháte po vytvarování 15 minut odpočinout a před vařením propícháte vidličkou. A ovocné knedlíky budou chutnější, když do vody při vaření nasypete jeden vanilkový cukr. Tak knedlíkům zdar! Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.