1. ročník akce Volanický slunovrat

21. září 2010

V sobotu 20. června 2009 od 14:00 hod. proběhne na prostranství "U Špejcharu" 1. ročník Volanického slunovratu, který pořádá obec Volanice. Ta leží v Královéhradeckém kraji, přibližně 15 km jižně od Jičína. Základním kamenem pro vznik této akce byla historická fakta ukazující na tradiční kulturní události obce. Dále pak opožděná oslava Dne dětí a radost z příchodu letních dnů. Kromě dětského programu plného soutěží a zábavy, který začína ve 14:00 a potrvá do 17:00, bude obec Volanice v prostorách sálu místního pohostinství prezentovat rozvojové plány obce, vystavovat fotografie od historie až po současnost Volanic, budou předvedeny ukázky prácí místní Mateřské školy, ve zkratce bude představen i Mikroregion Podchlumí jehož je obec součástí.

Pod širým nebem na prostranství "U Špejcharu" od 16:00 budou na programu loutkové pohádky v podání Lomnického loutkového divadla, seznámení s loutkářstvím a vystoupení Lomnických mažoretek, mravenčí diskotéka, volný program pro dětičky na dětském hřišti.
Hřebem celého odpoledne bude dechová hudba Turnovanka, která zahraje k tanci i poslechu od 17:00 do 20:00 hodin. Pro ty, kteří pobudou až do setmění je na závěr přichystán ohňostroj.
Po dobu konání celé akce bude zajištěno dobré občerstvení, mimo jiného budou připravené speciální Volanické hambáče a pidiřízečky. Více informací o programu získáte na www.volanice.cz.

Spustit audio