Ve Zlíně je poprvé na samostatné výstavě k vidění dílo Alfonse Muchy

V Galerii Desítka v Obchodním domě Zlín je až do 28. března 2024 k vidění unikátní výstava secesního umělce Alfonse Muchy, na které je více než 100 jeho děl – slavné plakáty i litografie, ale i osobní věci nebo šperky.

Hostem Českého rozhlasu Zlín byl galerista Pavel Chmelík, který se o tuto výstavu zasloužil.

Co konkrétního návštěvníci zlínské výstavy mohou vidět a jaká je historie a příběh jednotlivých exponátů? Kdy navštíví Zlín vnučka Alfonse Muchy Jarmila Mucha Plocková, která vytváří originální šperky inspirované dílem svého dědečka? A kdy je možné navštívit komentované prohlídky této výstavy? Poslechněte si v rozhovoru s Pavlem Chmelíkem.

Alfons Mucha, Zlín, výstava
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.