Tragédie v Mladé Boleslavi: Muž pobodal tři lidi a vyskočil z okna

3. leden 2013

V Mladé Boleslavi dnes dopoledne došlo k tragédii. Muž pobodal členy své rodiny a vyskočil z okna. Na místě zasahovala záchranná služba a policie.

K události došlo na ulici Václava Klementa v oblasti polikliniky Modrá hvězda.

Pachatel pobodal tři lidi - zřejmě členy své rodiny - v bytě v sedmém patře ze dvanácti. Následně zřejmě zapálil koupelnu a vyskočil z okna. Pád ze sedmého patra muž nepřežil.

„Na místě zasahovali jak záchranáři, tak hasičská záchranná služba. V bytě došlo k mírnému shoření nějakých textilií v koupelně. Tento požár nebyl ohrožující. A záchranáři z místa transportovali letecky muže do pražské nemocnice, ženu do liberecké nemocnice a další ženu do nemocnice tady v Mladé Boleslavi,“uvedl mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Nemocnice nejsou v komunikaci vstřícné, nicméně podle posledních zpráv jsou zranění ve stabilizovaném stavu. Podle mluvčí středočeské záchranky Terezy Janečkové mají mnohočetné rány v oblasti hrudníku a břicha.

Na místě tak operovaly tři jednotky hasičů, dva vrtulníky záchranné služby a čtyři její sanitky. Lidé, kteří volali na záchrannou službu, byli údajně hysteričtí a překřikovali se, což práci záchranářů komplikovalo.

Podle prvotních zpráv tak jde o rodinnou tragédii cizinců, žijících dlouhodobě v Mladé Boleslavi. Policie vyloučila souvislost případu s právě probíhající prezidentskou amnestií.

Policie nyní intenzivně pátrá po příčinách konfliktu v neprodyšně uzavřené lokalitě a odmítá zatím poskytnout další informace.


Zvětšit mapu
autoři: Jana Huzilová , teb , Pavel Pavlas , Marína Dvořáková
Spustit audio