Tipy na víkend v Pardubickém kraji: otevřené památky v Chrudimi nebo Retroměstečko v Pardubicích

7. září 2023

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zapojte se do pochodu Lanškrounská kopa, rozlučte se s létem v Lázních Bohdaneč nebo navštivte výstavu Umělecký salon v Poličce.

V pátek a v sobotu se v Lanškrouně můžete zapojit do pochodu Lanškrounská kopa. Na výběr jsou trasy pro chodce, běžce i cyklisty. V pátek bude akce od 15 do 21 hodin a v sobotu od 7 do 10 hodin. Start i cíl najdete před budovou radnice na náměstí J. M. Marků. 

Hudba, divadlo i atrakce

V sobotu můžete v Lázních Bohdaneč navštívit revival festival Loučení s létem. Program bude na Masarykově náměstí připravený od 10:30 do 17:30. Těšit se můžete na Divadýlko z pytlíčku, kapelu Queenways a mnoho dalšího.

Nachmelené mlýny

Na břehu Labe u letního kina v Pardubicích můžete od 11 hodin dopoledne ochutnat nejrůznější piva z 20 řemeslných a lokálních pivovarů z celé republiky. Pivní degustaci doplní hudební program a aktivity pro děti. 

Památky mají otevřeno

V Chrudimi bude v sobotu Den otevřených dveří památek. Od 9 do 17 hodin tak můžete zdarma navštívit místní kostely, muzea a historické budovy. Připravené jsou také speciální komentované prohlídky. Podrobnosti najdete na stránkách www.chrudimskabeseda.cz.

Prolétáme nad historickým centrem Chrudimi

Pomozte pohybem

V sobotu se na hradě Košumberk můžete zapojit do akce Klobouk pomáhá. Dopoledne zájemci poběží jednu z různě dlouhých tras. Odpoledne pak vystoupí kouzelník s bublinovým workshopem a písničkářka Nikol Fischerová. Prezentace běžců bude od 9 do 9:50. Výtěžek z akce půjde na podporu Dětské paliativní péče v Heřmanově Městci.

Na koně do Pardubic

V neděli bude na dostihovém závodišti v Pardubicích výstava Koně v akci. Od 10 do 17 hodin tam návštěvníci uvidí různá koňská plemena, Mistrovství České republiky v několika disciplínách, loutkovou pohádku nebo koncert kapely Olympic Revival Band.

Vojáci míří do Retroměstečka

Od soboty do neděle bude v pardubických kasárnách T. G. Masaryka Retroměstečko. Na této akci uvidíte ukázky ze života Československé lidové armády, hasičů a bezpečnostních složek. Kromě toho bude vystavená historická i současná technika. 

Vernisáž: Umělecký salon

V neděli v Poličce začíná 76. ročník výstavy Umělecký salon. Letos na ní představí díla osmnáct výtvarníků, kteří na Poličsku strávili část svého života. Vernisáž bude v neděli od 16 hodin na radnici.

autoři: Barbora Slezáková , HRU , pta
Spustit audio

Související