Slané větrníky
Když má někdo fantazii, zvládnuté řemeslo a chuť do experimentování, nic není problém. Ani proměnit jeden z nejoblíbenějších zákusků ze sladkosti na slanou delikatesu.
Takto přetvořila mladá cukrářka z Frýdku-Místku Lenka Rusnáková větrník. Jeho slaná varianta boduje zejména u mužů. Ale třeba vás teď inspirujeme i k přípravě originálního silvestrovského pohoštění.
Související
-
Ve Spálově už dvě století funguje tradiční pekárna. Vyhlášený...
Ve Spálově na Novojičínsku už téměř dvě století funguje tradiční obecní pekárna. Vyhlášený spálovský chleba tam peče místní pekař Bronislav Sidon. Za týden sám po n...
-
Slaná dobrota. Ančovičky vyniknou v salátech nebo s vejci
Ančovičky představují malé sardelky naložené ve slaném nálevu. Rybičky se loví do 400 metrů dlouhých sítí, pak se prosolí, zbaví se vnitřností a hlaviček a následně...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.