Rakytníkový likér
Rakytník je mimořádné bohatý na vitamin C, ale i další zdraví prospěšné látky. Jednoduchým způsobem z něj můžete připravit likér. Jak na to, poradila v pořadu Přírodní lékárna odbornice na zdravou výživu Štěpánka Kutišová.
Smícháme jeden váhový díl usušeného, rozemletého rakytníku a tři váhové díly destilátu (vodka, koňak, líh).
V uzavřené láhvi necháme louhovat tři týdny, občas protřepeme. Po scezení stáčíme do menších lahviček.
Lihový extrakt užíváme třikrát denně po 15 kapkách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka