Opravy dopravou velmi vytíženého mostu přes řeku Moravu v Uherském Hradišti se přibližují

Most přes řeku Moravu mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm podle silničářů nutně potřebuje opravu. Ředitelství silnic a dálnic už požádalo o stavební a územní řízení na jeho přestavbu.

Úřady začaly kvůli stavebnímu a územnímu řízení posuzovat plány silničářů na opravu mostu přes řeku Moravu mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm. Most je jedním z nejvytíženějších míst při průjezdu po silnici číslo 55 v regionu a kapacitně už nestačí. Je to i jediné místo v Uherském Hradišti, kterým se dá autem přejet přes řeku Moravu. 

Podle žádosti ŘSD je most v nevyhovujícím stavu. Mělo by proto dojít k jeho rozšíření o jeden a půl metru, nová bude vozovka, musí se opravit i spodní části mostu. Zrekonstruovaná bude i světelná křižovatka s Moravní ulicí a nově budou i chodníky na přístupu z obou měst.

Opravy, které byly už několikrát odloženy, výrazně zkomplikují dopravu v Uherském Hradišti i Starém Městě. Ředitelství silnic a dálnic totiž předpokládá, že se opravy mostu budou dělat při omezeném provozu. Doprava bude ze čtyřproudé vozovky svedena do jednoho pruhu s obousměrným provozem.

Termín zahájení oprav zatím stanoven nebyl.

AKTUALIZACE 15. 2. 2024:

Ředitelství silnic a dálnic ČR předpokládá zahájení stavebních prací během letních prázdnin 2024. Polovina oprav pak má být hotova do listopadu letošního roku. Druhá polovina bude realizována příští rok během jara. Každá polovina by měla trvat přibližně 4 měsíce. Náklady na opravu ŘSD odhaduje na 38 mil. Kč.

Spustit audio

Související