Ohlédnutí za chřestovými slavnostmi a tipy pro domácí grilování

24. květen 2022

Chřest a grilování. Dvě témata, která patří k přelomu jara a léta, si vybral pro své Kuchařské čarování kulinář Petr Stupka. Nabízí opět porci inspirace a receptů pro vaše vaření.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Chřestové ragú

    Na jaře přichází sezóna chřestu. Tato lahůdková zelenina může zpestřit váš jídelníček. Jak ji připravit? Zkuste recept kulináře Petra Stupky z pořadu Kuchařské čarování.

  • Jak správně nakoupit a poté uvařit chřest

    Nejen velmi dobrý, ale také zdravý je chřest. Pomáhá ledvinám, dodává vitamíny, posiluje imunitní systém. Co si s ním ale v kuchyni počít? Inspirujte se tipy Petra Stupky.

  • Grilování – fígle, recepty na marinády, jak opéct rybu, sýr, ovoce

    V dnešní době máme celou řadu možností, jak opékat maso a další pochutiny. Využít můžete živý oheň, plynové grily, elektrické grily nebo kameny rozehřívané nad žárem

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.