Kuchařské čarování na placato – pizza, slané koláče, sladký frgál

21. listopad 2023

Kulinář Petr Stupka tentokrát připravil Kuchařské čarování tak trochu na placato. Nejprve připomene recept na pizzu, a to hned na několik způsobů, pak bude řeč o alsaském slaném koláči falmkuch a jihočeském sýrovém koláči. A také sladká tečka bude placatá, v podobě valašského frgálu.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Keltský zelný koláč a alsaské plněné zelí

    Kapky Jupiterova potu. Tak Římané nazývali zelí a měli ho za všelék. Také současné výzkumy prokazují velmi pozitivní účinky zelí. Zkuste z něj tedy připravit chutné pokrmy.

  • Rybízový koláč z kyšky

    Vláčný a zároveň velmi vydatný je koláč podle receptu Petra Stupky. Lehkou kyselost mu propůjčuje rybíz, takže se recept hodí na léto, ale můžete použít i mražené ovoce.

  • Recepty ze zvěřiny – zámecká paštika a masový koláč

    Podzim je ideální čas na divočinu a zvěřinové hody. Kromě guláše nebo polévky můžete vyzkoušet paštiku a jelení koláč podle Petra Stupky. Určitě vám budou chutnat.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.