Koláč s hroznovým vínem

Vinné hrozny mohou pomoci při různých zažívacích potížích, obsahují vitaminy a další prospěšné látky. Nemusíte je jíst jenom samotné, hodí se třeba na zdravý koláč podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.

Ingredience
  • 150 gramů hroznového vína
  • 120 gramů směsi bezlepkových muk (např. celozrnná pohanková, ovesná a amarantová)
  • 100 gramů změklého másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce tekuté stévie
  • 250 gramů měkkého tvarohu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce sekaných mandlí

Z bílků připravíme tuhý sníh.

Žloutky utřeme s cukrem, stévií a tukem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový extrakt, mouku s kypřidlem a tuhý sníh.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané kulaté formy na koláče s vyšším okrajem a poklademe kuličkami omytého a osušeného vína, posypeme mandlemi.

Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních asi 40 minut.

Související

  • Nepečené pistáciové brownies

    Mezi zdravé a chutné ořechy patří zelené pistácie. Připravte z nich dezert, který rozhodně můžete mlsat bez výčitek. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

  • Jáhlová kaše se švestkami

    Mezi skvělé plody podzimu patří švestky a jablka. Pokud je spojíte s jáhlami, vytvoříte chutnou a zdravou snídani. Recept na jáhlovou kaši nabízí výživová poradkyně.

  • Ostružinová zmrzlina

    Zdravá osvěžující pochoutka bez cukru a umělých dochucovadel. To je ostružinová zmrzlina podle receptu Štěpánky Kutišové. Připravíte ji rychle a můžete mlsat bez výčitek.