Ježíškova vnoučata splnila sen fanouškovi Viktorky, ten potkal naživo své idoly

20. prosinec 2023 22:14

Že věřit na Ježíška se vyplatí, poznal sedmdesátiletý František Hanzelín z domova Clementas v Janovicích nad Úhlavou. Díky projektu Ježíškova vnoučata se velký fanoušek FC Viktoria Plzeň potkal na jednom pódiu s fotbalisty a dostal i lístky na zápas.

Pan František na pódiu před celým náměstím

Pan František je velký fanoušek plzeňské fotbalové Viktorky. Je mu sedmdesát a žije v domově Clementas se zvláštním režimem v Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku. Že by stál na pódiu s fotbalisty svého oblíbeného klubu, o tom si mohl nechat jenom zdát. Jenomže je tu projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, díky kterému se plní i často nemyslitelná přání. Ježíškovým vnoučetem se může stát každý, kdo chce udělat radost. Přání, která se už splnila, plní nebo ještě splní, je letos už skoro devět tisíc. A jedno se začátkem prosince splnilo na plzeňských adventních trzích i fanouškovi Františkovi Hanzelínovi.

Na trzích probíhal program Vánoce s Viktorkou, na pódiu se ukázali fotbalisté, kteří představili klubový kalendář, to vše před fanoušky, již se shromáždili pod pódiem. Mezi nimi byl i pan František. V jednu chvíli ho moderátor pozval na pódium, což František vůbec nečekal. Následně se dozvěděl, že dostane lístky na poslední zápas v rámci Evropské konferenční ligy a k tomu ještě kalendář. A dárky mu nepředal nikdo jiný než fotbalisté Viktorky – Václav Jemelka a Jan Sýkora. „Mám slzy v očích,“ prozradil později František.

Ježíškovým vnoučetem, které o setkání s fotbalisty požádalo, je sociální pracovnice janovického domova Clementas Šárka Mertlová. „Pan Hanzelín je dlouholetý fanoušek Viktorky, po domově neustále nosí šálu, dres… Takže co lepšího by mu mohl Ježíšek přinést?“

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio