Inspirace na karnevalové sladkosti ze světa

Tučným úterým končí masopust neboli fašank či karneval. Při této příležitosti se ve světě připravují nejrůznější dobroty. Petr Stupka ve svém pořadu mimo jiné nabídne recepty na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a severské žemle.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Tradiční masopustní koblihy, moderní koblížky a boží milosti

    Čerstvé koblížky a další smažené sladké pečivo neodmyslitelně patří k tradičnímu jihočeskému masopustu. Vyzkoušejte tři recepty podle kulináře Petra Stupky.

  • Dort „jako sachr“

    Jednoduchý recept kulináře Petra Stupky přinese zaručený výsledek. Dezert, který připomíná tradiční vídeňský sachr dort, potěší členy rodiny i nečekanou návštěvu.

  • Piškotová roláda téměř bez mouky

    O svůj osvědčený recept na sladký dezert z nadýchaného těsta se podělil kulinář Petr Stupka, autor oblíbeného rozhlasového Kuchařského čarování.