Chlorellový chia pudink
Malá zelená řasa chlorella pomáhá ke správnému trávení, vylučování, krevnímu oběhu i řádné funkci detoxikačních orgánů. Ve formě prášku ji můžeme využít například do pudinku, radí Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
1 čajová lžička chlorelly
1,5 polévkové lžíce chia semínek
10 polévkových lžic rostlinného mléka
ovoce podle chuti
Chia semínka a mléko smícháme, občas promícháme a počkáme asi 10 minut, než se semínka nasáknou a vytvoří hutnou konzistenci podobnou pudinku. Můžeme také nechat odležet přes noc v lednici.
Přidáme chlorellu a dobře promícháme. Ozdobíme nakrájeným ovocem a podáváme. Můžeme dle libosti obměňovat, přidat ořechy, sušené plody, koření a podobně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.