O pořadu Bruselské chlebíčky

Bruselské chlebíčky jsou autorským podcastem Českého rozhlasu, který připravuje současná zpravodajka v Bruselu Zdeňka Trachtová, bývalý zpravodaj Filip Nerad a specialistka na EU serveru iRozhlas.cz Anna Urbanová. Se znalostí věci i s nadhledem rozebírají každý týden se svými hosty aktuální dění v Evropské unii a přehlednou formou servírují ty nejdůležitější události i zajímavosti ze zákulisí evropské politiky. Postřehy nebo připomínky pište na bruselske.chlebicky@rozhlas.cz.

Každé pondělí ráno rozebíráme jedno důležité téma, které právě zaměstnává české diplomaty a politiky v Bruselu, Lucemburku nebo Štrasburku a o kterém byste měli vědět. Jak Evropská unie ve skutečnosti funguje? Kdo má na rozhodování největší vliv? Co českou reprezentaci v Bruselu v nejbližších dnech čeká? Mluvíme s klíčovými aktéry a přidáváme kontext okořeněný zajímavostmi a pikantnostmi ze zákulisí.

Autoři Bruselských chlebíčků - Anna Urbanová, Zdeňka Trachtová a Filip Nerad

O autorech

Bruselské chlebíčky pro vás připravují zpravodajka Českého rozhlasu v Bruselu Zdeňka Trachtová, analytik pro EU a vedoucí zahraniční redakce Filip Nerad a redaktorka zpravodajského serveru iRozhlas.cz věnující se unijní politice Anna Urbanová. Do podcastu si zvou hosty, kteří k dění v Bruselu mají co říct a přesně vědí, co se děje.

Máte postřehy, tipy nebo připomínky? Dozvěděli jste se něco zajímavého nebo vám naopak něco podstatného chybělo? Napište nám na bruselske.chlebicky@rozhlas.cz, autory podcastu najdete také na X (bývalém Twitteru) @ZdenTra, @FilipNerad a @Urbejnou.

Další pořady

  • My a oni

    Pořad, který formou rozhovorů a reportáží poskytuje obraz soužití cizinců s Čechy.

  • Humoriáda

    Hodina plná humoru na vaše přání.

  • Hezky česky

    Jak mluvíme? Hezky česky? Pořad o zajímavostech, krásách i záludnostech naší mateřštiny.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>