Bramborové placky na všeliké způsoby
Bramborák neboli cmunda je hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Poslechněte si jeho recepty na bramborové placky na všeliké způsoby. Připomene ale také, odkud brambory pocházejí a jak se dostaly do našich kuchyní.
Související
-
Bramboráky, biftečky, lívance a jiné placky
Placky mají v české kuchyni nejrůznější podoby. Pár receptů a rad, jak je péct a sušit, popřípadě vypékat a vypražovat, sepsal Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování.
-
Bramborový nákyp s okurkovým salátem
Brambory patří mezi nejběžnější suroviny v domácnostech. Využívá je i tradiční jihomoravská kuchyně. Odsud pochází recept na bramborový nákyp, který nabízí Petr Stupka.
-
Co uvařit z hub? Jihočeský hubník, hřibový nákyp, koláč i placky
Houby patří k létu. Vedle výživových hodnot je třeba ocenit jejich aroma a chuť. Každý druh nabízí svébytné odstíny, a tak lze připravit mnoho variací na jeden recept.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.