Biatlonová mánie na Vysočině: Češi se medaile nedočkali, fanoušci ale nadchli Davidovou i Hamzu

19. únor 2024

Biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě skončilo. Bude se na něj vzpomínat hlavně díky výborné atmosféře, fanoušků se ve Vysočina Aréně vystřídalo přes 210 tisíc. Výraznějšího českého úspěchu se ale nedočkali.

Dvě sedmá místa ve štafetách – to jsou nejlepší české výsledky na domácím mistrovství světa v biatlonu.

„Jsem neskutečně spokojený, i když teda ta poslední rána mě mrzí. Myslím ale, že mohu být rád,“ říkal Mikyska.

Tomáš Mikyska byl v individuálních závodech nejblíž – kdyby trefil i poslední terč vytrvalostního závodu, dostal by se aspoň na rozšířené pódium pro šest nejlepších.

Tomáš Mikyska

Takhle uzavřel elitní desítku, do které se vešla už jen česká jednička Markéta Davidová, devátá ve stíhačce.

„Po tom, jak se sezona vyvíjela a v jaké náladě jsem byla, tak tohle mě zase trochu nakoplo a byl to biatlon, který mě zase bavil. Diváci jsou neskuteční, říkám to v každém rozhovoru. Opravdu si myslím, že máme nejlepší fanoušky na světě,“ pochvalovala si Davidová.

Šéf Českého biatlonu Jiří Hamza na zahajovacím ceremoniálu mistrovství světa

Ale medaili, kterou jim tak trochu sliboval šéf českého biatlonu i organizačního výboru Jiří Hamza, ve Vysočina Aréně neviděli.

„Samozřejmě, že jsme chtěli před sezonou medaili. Po jejím průběhu jsem měl strach, abychom neudělali ostudu. Výsledky se zlepšily, jsme na dobré cestě, i když jsme mysleli, že budeme v roce 2024 trochu dál. Závodníky ale máme perspektivní a myslím, že v českém biatlonu zase bude lépe,“ zhodnotil Hamza výsledky z mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

Třeba už na příštím mistrovství světa za rok ve švýcarském Lenzerheide. Teď po krátké pauze čekají biatlonisty ještě tři Světové poháry.

autoři: Jan Suchan , mim
Spustit audio

Související