Tragický večer na silnicích. U dvou nehod na Jičínsku a Trutnovsku přišli o život dva lidé

30. červenec 2019 08:31

Bohužel pondělní večer byl na silnicích v Královéhradeckém kraji tragický. U dvou dopravních nehod přišli o život dva lidé. Jedna smutná dopravní nehoda se stala v Klášterské Lhotě na Trutnovsku a další tragická dopravní nehoda na silnici č. 16 u Dolního Lochova na Jičínsku.

Profesionální jednotka z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky spěchaly v pondělí večer před 22. hodinou k nahlášené dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 16 v katastru obce Dolní Lochov. Měl se zde střetnout osobní a nákladní automobil.

Devatenáctiletý řidič osobního motorového vozidla Peugeot 206 jel ve směru od Sobotky na Jičín. Na přímém a přehledném úseku silnice před křižovatkou na Horní Lochov měl z dosud nezjištěných příčin náhle plynule přejet do protisměru a zde se čelně střetnout s nákladním vozidlem Volvo s návěsem.

Důsledky střetu jsou tragické

Mladý muž v osobním voze utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lehké zranění utrpěl i dvacetiletý řidič nákladního vozidla.

Tragická dopravní nehoda nedaleko Bělé u Pecky. Havaroval osobní automobil s pěti cizinci

Tragická dopravní nehoda nedaleko Bělé u Pecky

V pondělí 20. května po šesté hodině ranní došlo na silnici III. třídy nedaleko Bělé u Pecky k tragické dopravní nehodě, při které byl smrtelně zraněn jeden člen posádky automobilu.

Policisté na místě zajistili veškeré důkazy a svědectví a pro účely případného zkoumání zajistili vrak vozidla.

Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských kriminalistů a dopravních policistů.

Na místě spolupracovaly všechny složky IZS. Hasiči zajišťovali místo události a poskytovali technickou pomoc vyšetřujícím policistům. Následně se hasiči postarali o odstranění následků nehody. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena, místo zásahu si převzali policisté, kteří okolnosti nehody vyšetřují. Jednotka se na místo vrátila opět před 6. hodinou ranní, aby provedla úklid vozovky po odtažení kamionu.

Tragická dopravní nehoda v Klášterské Lhotě na Trutnovsku

A v obci Klášterská Lhota na Trutnovsku havaroval osobní automobil, který se měl při nehodě převrátit na střechu a skončil mimo vozovku.

Po dopravní nehodě dvou aut skončilo jedno v rybníku. Dvě zraněné osoby jsou v péči záchranářů

Po dopravní nehodě dvou aut skončilo jedno v rybníku

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel se stala v úterý po poledni na komunikaci mezi obcemi Kosičky a Babice. Po nárazu skončilo jedno z vozidel zadní částí v rybníku, druhé zůstalo stát na silnici a blokovalo průjezd komunikací.

Ve voze cestovala jedna osoba, kterou se přes veškerou snahu zasahujících záchranářů nepodařilo oživit.

U nehody spolupracovaly všechny složky IZS. Na místě byli také profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného, kteří se postarali o zabezpečení místa události, asistovali záchranářům a následně byli nápomocni policistům při vyšetřování na místě nehody. Místo zásahu si následně převzala Policie ČR.

Apelujeme na všechny řidiče, buďte za volantem opatrní. Nejdůležitější je vrátit se v pořádku domů ke svým blízkým.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související