POLICEJNÍ VIDEO: Chvilka nepozornosti na D11. Odbočovací manévr vyústil v dopravní nehodu

11. červenec 2019 15:25

Krátce po půl desáté dopoledne ve čtvrtek 11. července 2019 přijal operační důstojník na tísňové lince oznámení o dopravní nehodě, která se stala na dálnici D11 u exitu číslo 68 (Chýšť).

VIDEO: Šílená jízda v centru Hradce Králové. Muži hrozí trest odnětí svobody od 3 do 8 let

Šílená jízda centrem Hradce Králové skončila nárazem do budovy

Řidič osobního vozidla se řítil centrem Hradce Králové, kdy extrémně nebezpečnou jízdou ohrozil život i zdraví několika lidí. Jízdu ukončil po ujetí asi 6 kilometrů, které ujel za přibližně pět minut, nárazem do nemocniční budovy. Kriminalisté ho obvinili ze zločinu obecného ohrožení, z přečinů poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muži hrozí trest odnětí svobody od 3 do 8 let.

Řidička osobního vozidla Škoda Octavia jedoucího v levém jízdnímu pruhu směrem z Prahy na Hradec Králové chtěla podle prvotních informací využít nedalekého exitu k odbočení, bránila jí v tom však vozidla jedoucí v pravém jízdním pruhu.

Aby řidička vůbec stihla odbočit z dálnice, snížila v levém pruhu rychlost svého vozidla a čekala, až bude možné z levého pruhu přes pravý dálnici opustit. A právě v tomto momentu došlo ke střetu jejího vozidla s vozidlem přijíždějícím zezadu.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění dvou osob a dítěte

Provedená dechová zkouška byla u obou řidičů negativní, stejně tak test na přítomnost drog.

Odbočovací manévr vyústil v dopravní nehodu na dálnici D11

Dálnice byla po dobu šetření dopravní nehody průjezdná v daném místě s omezeními, která pominula až po dvanácté hodině.

VIDEO: Opilého a zdrogovaného řidiče kradeného auta zadržela policie na dálnici D11 u Hradce

Opilého a zdrogovaného řidiče kradeného auta zadržela policie na dálnici D11 u Hradce Králové

Ve čtvrtek 13. června v 5 hodin ráno zadrželi policisté Pohotovostního a eskortního oddělení ve spolupráci s dálničním oddělení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje vozidlo Mercedes Benz, které bylo odcizeno v Praze. 

Příčina, míra zavinění obou účastníků a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou i nadále v šetření dálničních policistů z Prav.

V souvislosti s tímto případem policisté doporučují se plně věnovat řízení. Právě na dálnici, kde se vozidla pohybují vyšší rychlostí, může při náhlém snížení rychlosti jednoho z nich dojít i k řetězovým nehodám s mnohdy fatálními následky.

Stejně tak důležité je naplánování trasy tak, aby řidiče nepřekvapily po cestě nenadálé situace.

autor: baj | zdroj: Policie ČR

Související