-
Treska v citronovém kabátku. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně osloví vaše chuťové pohárky
Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Její kulinářské možnosti objevili lidé už před mnoha staletími.
-
Bramborové škubánky s mákem a švestkami v rumu. Klasika ještě „vylepšená“ netradičními surovinami
Škubánky jsou noky z bramborového těsta, které se v dřívějších dobách těšily velké oblibě především na venkově, a to zejména pro snadnou dostupnost surovin.
-
Kokosové kuře! Exotická kuchyně na českém stole aneb Křehké maso lahodné chuti podáváme s rýží
S nadsázkou by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
-
Indická čočková polévka. Trocha exotiky na středoevropském stole nemůže nikdy uškodit
Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd.
-
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách. Delikatesa, se kterou zažijete neuvěřitelný gurmánský zážitek
Hlíva ústřičná, to je zázrak přírodní medicíny. Jde o dřevokaznou houbu, rostoucí převážně na listnatých stromech, z nichž si bere živiny prospívající i našemu organismu.
-
Možnosti mletého masa v kuchyni jsou takřka nepřeberné. Udělejte si ho tentokrát jako malé řízečky
Mleté maso je skvělou a tvůrčí surovinou. Od klasických karbanátků, až po masové kuličky s omáčkou nebo burgery.
-
Pstruh pečený s kořenovou zeleninou. Noblesní ryba v české kuchyni s velmi jemným a chutným masem
Pstruh patří do čeledi čeledi lososovitých. Podle prostředí ve kterém žije a tvaru těla rozlišujeme pstruha mořského, jezerního a pstruha potočního.
-
Špenátová polévka a Velikonoční nádivkové muffiny. Svátky jara na svátečně prostřeném stole
Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům - symbolizují vykoupení, naději a znovuzrození Krista. Jsou také svátkem jara a oslavou toho, že se příroda opět probouzí.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.