Obyvatelé Pěkova chtějí jednoho pracovníka technických služeb jen na údržbu obce

5. únor 2018 11:20

Obyvatelé Pěkova nejsou spokojení s tím, jak se pracovníci Technických služeb města Police nad Metují starají o veřejné prostranství v obci. Jakou změnu navrhují? Chceme jednoho pracovníka technických služeb jen na údržbu obce. Právě takhle zní požadavek Osadního výboru Pěkova na vedení města Police nad Metují. 

Podle obyvatel Pěkova je současná praxe nevyhovující, ulice se prý uklízí jen nárazově, vedení radnice v Polici nad Metují s tímto názorem nesouhlasí.

„My, jako Osadní výbor, bychom chtěli využít té situace, kdy došlo k rekonstrukci hlavní silnice z Police nad Metují na Broumov, abychom zlepšili vzhled a image obce Pěkov, která patří pod Polici nad Metují," říká předseda Osadního výboru Pěkova a zastupitel Police nad Metují Norbert Marel.

Podle něj i dalších obyvatel obec právě díky opravené silnici získala novou tvář a tu je potřeba co nejdéle zachovat. „Úklid chodníků, nátěr zábradlí, sekání trávníků. Všeobecně úklid obecních prostor, které jsou někdy zanedbány."

Nekonečný příběh - tak mluví o úklidu odpadků z příkopů a likvidaci černých skládek silničáři a lesníci

Že by technické služby města Police nad Metují měly vyčlenit jednoho pracovníka na běžnou údržbu v obci si myslí i jeden z místních obyvatel Zdeněk Kadidlo. „Něco jako školník ve škole, údržbář, hospodář, který by se měl starat o pořádek v obci. Protože ostatní obce okolo, to je dá se říci, všechno v pořádku a pěkné. Ale tady Pěkov, to je pole neorané, na ten pořádek. A Technické služby, i když se třeba snaží, tak to nestihnou."

Pěkov dokonce navrhuje přijmout do technických služeb konkrétního pracovníka. Takového, který zná místní poměry.

„Člověka, který měl zájem. Je z obce, zná místní problematiku a je zodpovědný," vysvětluje Norbert Marel.

Vedení města Police nad Metují se požadavkem obyvatel Pěkova zabývá, projednávalo ho s vedoucím technických služeb.

03049548.jpeg

A podle místostarosty Jiřího Škopa z ODS by mohli být pro Pěkov nově místo jednoho člověka vyčleněni lidé dva. „Kteří by nějakým způsobem vykrývali ty požadavky, které z té místní části přijdou. To znamená požadavky na nějakou údržbu, zametání, sečení, opravy, nátěry a tak dál."

S takovým návrhem ale Osadní výbor Pěkova nesouhlasí, stále trvá na původní variantě - přijetí nového člověka, který by měl přednostně na starosti právě jejich obec.

Vedení města Police nad Metují o tom bude znovu jednat.

„My ještě budeme nad tím možná sedět v rámci jednání rady města. A zkusíme ještě přehodnotit, jestli to, co nám navrhuje jednatel technických služeb, jestli to je podle našeho soudu dostačující a zajistí to ty práce, které jsou potřeba provádět. Nebo jestli skutečně přehodnotíme plán financování a personalistiku technických služeb. A posílíme je o toho jednoho konkrétního, kterého bychom vyčlenili jen pro ty místní části," dodává místostarosta Jiří Škop.

autoři: Milan Baják , PLE
Spustit audio

Související