Koupí město Police nad Metují chátrající objekt bývalé mlékárny?

12. srpen 2015

V centru Police nad Metují stále chátrá objekt bývalé mlékárny. Mlékárna už dávno zkrachovala a o jediný její majetek, což je právě zmiňovaná budova, teď usiluje jak insolvenční správce, tak exekutor.

Nejnutnější opravy přitom zatím platilo město, které by chtělo zdevastovaný areál koupit.

S místostarostou Police nad Metují Jiřím Škopem z ODS si i o tom povídal redaktor Václav Plecháček.

Některá okna rozbitá, některá provizorně zabedněná a velké kusy omítky, které padají přímo na parkoviště, kde stojí auta.

Co s objektem bývalé mlékárny v centru Police nad Metují tedy bude dál?

"To bychom sami rádi věděli. My jako město usilujeme už několik let o to, abychom ten objekt získali do vlastnictví. Abychom my mohli rozhodovat co se s ním stane a co by s ním případně bylo dál", říká starosta Jiří Škopek.

Čtěte také

Cenu, za kterou byste objekt mohli koupit, zatím neznáte. Kolem zkrachovalé společnosti MILPO s.r.o. byly velké problémy. Jeden čas už vlastně zanikla a pak se zjistilo, že má ještě nějaký majetek. A to je právě tento objekt.

Teď řeší cenu zaprvé likvidátor, zadruhé se o nějakou možnost jak zpeněžit tento objekt přihlásil exekutor.

Jaký bude tedy nejbližší vývoj?

"My jsme v jednání jak s likvidátorem tak nově také s exekutorem. Ten v tuto chvíli oslovil soudního zmalce, který vypracuje znalecký posudek na ocenění nemovitosti. A podle toho jakí bude znalecká cena, tam my se potom budeme bavit o možnostech za jakou cenu by to eventuelně exekutor prodal. Jestli za tu znaleckou nebo nižší. Protože jak vidíte, ten stavebně technický stav objektu je naprosto tristní. To je podle našeho názoru havarijní stav. My bychom, jako město, to byli ochotni odkoupit i za cenu pozomku", říká Jiří Škopek.

A to je cena jaká?

"Já vám záměrně odpovím trochu vyhýbavě. Pohybujeme se dejme tomu mezi cenou 300 000 až 1 milion korun. To je jakési rozpětí, které máme od zastupitelstva dané pro jednání", doplňuje starosta Police nad Metují Jiří Škopek.

autor: PLE
Spustit audio