Živě od vás: Barber shop není jen místo, kde se postarají o vaše vlasy a vousy

Dříve muži chodili k holiči, dnes je trendem nechávat si upravovat vousy v takzvaných barber shopech. Jsou to většinou luxusně zařízená pánská holičství, kde se mužům dostane té nejlepší péče. A jak vlastně vypadá návštěva v takovém luxusním holičství? Kolega Jaroslav Hoření navštívil liberecký Classic Man Barber Shop v rámci tradičního středečního živého vysílání pořadu Host Dopoledne pod Ještědem.

Zatímco dámy nenavštěvují jen kadeřnictví, ale i různé salony, kde se jim dostává rozličné péče, pánové dříve chodili maximálně k holiči. Dneska si i muži mohou dopřát víc než „šmik, šmik“ a to díky takzvaným barber shopům.

Classic Man Barber Shop v Liberci

V Classic Man Barber Shopu v Liberci byl hostitelem živého vysílání Českého rozhlasu Liberec pan Bob Fiala. Když jsme se poptávali v okolí, zjistili jsme, že občas někdo slyšel, že barber shopy existují, že to je něco víc než holič, ale přesné představy či dokonce zkušenosti má jen málokdo.

A tak i rozhovor začal tím, co to barber shop je, jaký je rozdíl mezi klasickým holičstvím a barber shopem, jaká je historie řemesla a co pana Fialu vedlo k založení barber shopu.

Jak se z pana Fialy stal barber? Může se barberem stát kdokoliv? Kde a jak se to učí? Kde berou barbeři inspiraci? Kdo je jejich typickým zákazníkem? A jaké střihy jsou nyní trendy, co se komu hodí podle tvaru hlavy nebo postavy? Poslechněte si záznam živého vysílání z libereckého Classic Man Barber Shopu.

Spustit audio

Související