Zájem o testování na covid-19 ve Špindlerově Mlýně je velký. Chodí lyžaři, zaměstnanci hotelů, lidé z okolí i cizinci

Stovky lidí už se nechaly otestovat na covid-19 ve Špindlerově Mlýně. Skiareál ve spolupráci s městem nechal zřídit testovací centrum na parkovišti u přehrady. Během prvních dní provozu byl zájem velký, a to nejspíš i kvůli tomu, že lidé mají možnost přijít bez předchozí registrace a testovací centra v okolí většinou nemají včas volný termín.

„Máme zatím nastavený režim takový, že se tam nebookuje. A zatím ten režim funguje. Snažíme se garantovat do 24 hodin výsledek tak, aby se to dalo spojit s lyžováním, nebo odjezdem domů do zahraničí,“ přiblížil ředitel zimního střediska René Hroneš. Podle něj je ve Špindlerově Mlýně velká koncentrace lidí, kteří testování pro své působení potřebují.

„Ať už jde o zahraniční návštěvníky, kteří se vrací domů a při vstupu do své země potřebují mít negativní test, aby nemuseli do karantény. Rozhodně to potřebuje obrovské množství našich klientů ve věkové kategorii 12 až 18 let, aby vůbec mohli lyžovat, aby si mohli koupit skipass. A samozřejmě tohle řešení přivítala i řada podnikatelů pro své zaměstnance,“ vysvětlil René Hroneš.

Testovací centrum by mělo ve Špindlerově Mlýně fungovat až do konce zimní sezóny. Otevřeno je denně mezi 8. do 17. hodinou.

autoři: Kateřina Kohoutová , reČRoL | zdroj: Český rozhlas Hradec Králové
Spustit audio

Související