„Témata jsme po dvou sériích určitě nevyčerpali.“ Moderní lásku poslouchejte nově každé druhé úterý

3. květen 2024

Od 30. dubna můžete v podcastu Balanc dvakrát měsíčně poslouchat nové epizody Moderní lásky. Petr Bouška a Markéta Šetinová se i na základě vašich, posluchačských příběhů a otázek budou společně s odbornictvem věnovat trendům v lásce, seznamování a randění. „Na obě série jsme měli dobrou odezvu a zpětnou vazbu, spolupráce s Petrem nám sedla a témata jsme rozhodně nevyčerpali,“ shrnuje hlavní důvody pro pravidelný formát psychoterapeutka a socioložka Markéta Šetinová.

Čtěte také

Markéta se s Petrem chtějí zaměřit mimo jiné i na rozmanitost hostů: „K tématům lásky se může vyjádřit spousta lidí napříč obory a v tom mi to přijde zajímavé. V prvním díle jsme tak měli stand up komičku a spisovatelku Lucii Macháčkovou, se kterou jsme se vzhledem k její knize Historky z Tinderu bavili o prvním rande.“ Součástí Moderní lásky je i e-mailová adresa modernilaska@rozhlas.cz, kam můžou posluchačky a posluchači psát dotazy a sdílet své příběhy.

Který ze čtrnácti dílů obou sérií Moderní lásky podle Markéty vyvolal nejvíce reakcí? „Nejkontroverznější odezva byla na úplně první díl s párovým terapeutem Honzou Vojtkem, kde jsme se dotkli tématu polyamorie a otevřených vztahů, což je téma, na které jsou hodně vyhraněné názory i u mladších lidí, jakkoliv jsou jinak určitě otevřenější. Na druhou stranu normy jak má vypadat spokojený vztah, jsou poměrně silné i u té nejmladší generace.“

Jak velká je u mladých lidí poptávka po párových terapiích? Přemýšlí generace Z o vztazích a nechybí jim trpělivost a zodpovědnost? A vůči jaké minoritě je ve společnosti pořád velké stigma? Poslechněte si celý rozhovor s Markétou Šetinovou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.