Plus mínus. Libereckou galerii zaplavilo slovenské umění

4. říjen 2018 12:00

Liberecká Oblastní galerie si připomíná 100. výročí vzniku Československa speciální slovenskou výstavou. Návštěvníkům představuje to nejdůležitější, co se ve výtvarném umění na Slovensku událo od rozdělení obou zemí.

Rozsáhlá expozice ukazuje obrazy, kresby a grafiky, ale i světelné umění nebo autorské knihy. Ze sbírek Galerie města Bratislava je pro Liberec vybírala kurátorka Zsófia Kiss Szemán. „Hlavním kritériem byla kvalita, aby to bylo dílo skutečně na úrovni a aby to vypovídalo o slovenské vizuální scéně a nejvýraznější díla aby byla zastoupena na této výstavě,“ vysvětluje Zsófia Kiss-Szemán.

Plus mínus v OGL

Sedm desítek nejrůznějších uměleckých děl od téměř padesátky významných slovenských autorů – to je  nová výstava nazvaná Plus mínus v Oblastní galerie v Liberci. V současnosti je největší svého druhu v České republice – k vidění bude až do 6. ledna 2019.

K výstavě připravila Oblastní galerie v Liberci i řadu doprovodných akcí. Nejbližší je komentovaná prohlídka s kurátorkou Zuzanou Štěpanovičovou už tuto neděli 7. října od 15 hodin.

Expozice věnovaná slovenskému umění
autor: Lucie Fürstová

Související