Navštívit úřad práce rozhodně není ostuda, nebo slabost, říká ředitel krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci

19. březen 2024

Úřad práce je největší pomáhající instituce. Takovou filozofii zastává nový ředitel krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci, Vlastimil Přidal. A dodává: „Když úřad práce navštívíme, dáváme najevo, že bereme život do svých rukou, jsme zodpovědní a snažíme se o rozvoj a růst.“

Jaké jsou nejběžnější důvody, proč lidé začnou přemýšlet o změně profese Nezaměstnanost, nespokojenost, finance, ale také vyhoření nebo touha si splnit dávné sny. Jak na to? Poradit může právě příslušný úřad práce.

Kromě pomoci s hledáním nového zaměstnání můžete využít také poradce, kteří otestují vaše předpoklady a mohou poradit, kam se v profesním zaměření dále orientovat. Využít navíc můžete rekvalifikační, nebo vzdělávací kurzy.

Další důležitou oblastí, kterou zajišťují úřady práce, jsou dávky, poskytované v nejrůznějších životních situacích. Bohužel, jak říká ředitel krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci, Vlastimil Přidal, lidé si často myslí, že by na dávku určitě nedosáhli a tak to ani nezkusí. A to je podle Vlastimila Přidala velká chyba. Lidé tak často přicházejí o mnoho peněz.

Poslechněte si více v Dobré radě s ředitelem krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci, Vlastimilem Přidalem.

Pořad Dobrá rada můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat a ptát se hostů každé úterý od 10:04.

Spustit audio