Na jaké hudební novinky se v roce 2024 těšit? Desku slibují třeba Green Day, Lenny Kravitz, Coldplay nebo Mirai

8. leden 2024 11:20

Vydat novou desku a vyrazit na turné, to je skoro už tradiční program většiny tuzemských, ale i zahraničních interpretů. Jakou hudbu pro vás v letošním roce někteří z nich chystají? 

Jeden z nejosobnějších počinů, jaký jsme kdy vydali. I takhle o své nadcházející desce mluví punkrockeři Green Day. Deska Saviors vyjde hned zkraje roku, a to 19. ledna.

Po třech letech by novou hudbu měli vydat taky britští Coldplay na desce Moon Music. A nové písně už nahrává i Dua Lipa. První singl Houdini už vypustila do světa.

Čtěte také

Do svého studia na Bahamách se na chvíli zase zavřel zpěvák Lenny Kravitz. 15. března se fanoušci můžou těšit na dvanáct nových písní. Některé z nich pak představí i v Česku – v létě bude headlinerem festivalu Colours Of Ostrava.

Nové písně by měla vydat i zpěvačka, která své aktuální stadionové turné vyprodala během několika hodin a nemá problém s tří a půl hodinovým koncertem. Taylor Swift by měla opět nahrát své už dříve vydané album Reputation. Rodačka z Pensylvánie písně nahrává znovu, protože v minulosti jí byly kvůli při mezi vydavateli doslova ukradeny a ona tak přišla o autorská práva na svoji hudbu.

Česká hudební scéna

O nových počinech na české hudební scéně se zatím moc nemluví. Už ale víme, že se čtvrtou řadovou deskou přijde skupina Mirai. „Stále píšu jak divej. A tím pádem bychom na jaře vydali desku,“ říká Mirai Navrátil. Singl Summer Love navíc už kapela představila, a to na velkém koncertu v pražské O2 areně loni na podzim.

Čtěte také

Pozadu nechce zůstat ani šumperská kapela O5 a Radeček. „Většinu písniček na naší nové desce, o které si myslíme, že je naší životní deskou, jsme nahráli během jednoho týdne v legendárním berlínské studiu Hansa,“ říká k novému albu zpěvák Tomáš Polák.

Dlouho očekávaná je i deska zpěvačky Kateřiny Marie Tiché. Po několika odkladech by měla vyjít v následujících měsících.

Posluchači se můžou těšit i na novinky od Bert & Friends, kteří písně nevydávají tak často. Velkou událostí tedy bude na podzim příštího roku vydání nové desky, která bude po několika singlech a EP jejich prvním dlouhohrajícím albem. „Celá deska bude jako ostrov, kdesi, kam člověk může jet na výlet, anebo tam zůstat, jako třeba já,“ říká frontman Albert Romanutti.

autor: Jiří Štefl
Spustit audio

Související