Listopad 1989: Poslední hurá. Vedení KSČ odstupuje

22. listopad 2019

Poslední hurá. Pod tímto názvem vyšly krátce po listopadu 1989 stenoprotokoly zasedání Ústředního výboru Komunistické strany Československa, které začalo v pátek 24. listopadu 1989 v tzv. Vokovické Sorbonně (tedy Vysoké školy politické ÚV KSČ).

Byl pátek 24. listopadu, ÚV KSČ zahájil mimořádné jednání. Po projevu generálního tajemníka Miloše Jakeše a dlouhé diskusi se vedení KSČ rozhodlo dát své funkce k dispozici.

Dokudrama napsal Eduard Burget. Dramaturgie Jan Sedmidubský, v režii Simony Křístkové, se kterou spolupracoval mistr zvuku Marek Hoblík, účinkovali Norbert Lichý, David Viktora, Milan Bahúl a Lada Bělašková. Natočeno v ostravském studiu Českého rozhlasu.

Jak vypadalo zasedání ÚV KSČ 24. a 25.listopadu 1989, na které rezignovalo Jakešovo vedení? Podrobnosti v rozhovoru Pavla Hlavatého s historikem Petrem Blažkem.

autoři: Eduard Burget , Pavel Hlavatý , Jan Sedmidubský , jpr
Spustit audio

Související

Starší díly

Nejnovější díly

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.