Herec Václav Šanda: Ve světě Harryho Pottera bych chtěl být profesorka McGonagallová

29. únor 2024

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl herec a filmový nadšenec Václav Šanda. Hned na úvod nás zajímalo, zda si o sobě myslí, že je dobrý herec a jak by se to podle jeho názoru projevilo. Milovník kinematografie a bývalý sběratel podpisů slavných hereček a herců nám také hned zkraje prozradil, že nejlepší film všech dob je snímek Toystory 3. Co je podle Vaška nejhorší film všech dob?

I na to jsme se ho zeptali, protože filmový svět zkrátka není jen o těch dobrých věcech, ale je potřeba se podívat taky na jeho odvrácenou stranu. V rozhovoru jsme zabrousili taky do světa Harryho Pottera a zjišťovali jsme, kterou postavou by chtěl rodák z Teplic být. Bez váhání vypálil, že profesorkou McGonagallovou, což je sympatické zjištění.

Do hudebního okénka vybral Aleš skladbu Cassiopea. Moc pěkná věc od Rohonyho a MDMX, ve které hostuje Pavel Machát z kapely Matador. Moc pěkná věc, která se dá poslouchat pořád dokola, až si ji za pár dní totálně zničíte. A tak to má být. Aspoň podle Ivany.

Ví Václav, kde se rozmnožují úhoři? Poslechněte si celý rozhovor a budete se cítit obohaceni.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.