Babiččino vepřové na česneku s marjánkou
Poslední dubnový den končí filipojakubskou nocí, svátkem spojeným s mnoha praktikami, mimo jiné s konzumací česneku.
Ingredience
- ¾ kg vepřového pecka
- 2 lžíce sádla
- 5 stroužků česneku
- 1 dcl sladké smetany
- 1 dcl kysané smetany
- podle potřeby masový vývar nebo voda
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka majoránky
- dle potřeby hladká mouka
Maso nakrájíme na kousky, opečeme na sádle, přidáme rozetřený česnek, sůl, pepř, a ještě krátce osmahneme. Maso potom podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme skoro do měkka. Přidáme sladkou a zakysanou smetanu, mouku na zahuštění a povaříme. Nakonec a ochutíme majoránkou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.