Nedbalost zavinila požár střechy domu v Hradci Králové - Malšovicích. Nikdo nebyl zraněn

29. červenec 2019 08:48

K požáru došlo v Jandově ulici v Hradci Králové, Malšovicích. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na 1 milion korun, uchráněné hodnoty představují částku asi 3 miliony korun. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn. 

Pět jednotek hasičů bylo v neděli odpoledne zalarmováno kvůli nahlášenému požáru v Jandově ulici v hradecké části Malšovice. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár v podkrovní místnosti rodinného domu.

Požár dřevostavby v Trutnově způsobil škodu asi 5 milionů korun. Plameny rodinný dům zničily

Požár dřevostavby v Trutnově způsobil škodu asi 5 milionů korun

Do ulice Na Přebytku v Trutnově spěchalo v neděli 14. července 2019 nad ránem hned pět jednotek požární ochrany, a to na základě ohlášení požáru dřevostavby rodinného domu. Při příjezdu jednotek na místo události se nacházeli všichni obyvatelé mimo objekt, nikdo nebyl zraněn. Na likvidaci požáru nasadili hasiči několik vodních proudů, plameny však zasáhly celou budovu. 

Aby odhalili a zlikvidovali ohniska požáru, museli částečně rozebrat střešní konstrukci, kterou požár poničil.

Požár se jednotkám podařilo lokalizovat po 17. hodině, v 17:43 hod pak ohlásil velitel zásahu likvidaci. Vyšetřovatel hasičů ohledáním požářiště potvrdil, že požár vznikl na základě nedbalostního jednání, a to při používání sirných knotů, pomocí kterých byla prováděna dezinfekce částí úlů.

Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 1 milion korun. Hasičům se díky zásahu podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun.

Nedbalost zavinila požár střechy rodinného domu v Hradci Králové - Malšovicích

V pondělí 29. července před 4. hodinou ranní mířili hasiči na místo události znovu, protože došlo k opětovnému rozhoření některých ohnisek. Jednotky požár opět zlikvidovaly, do pondělního poledne zůstávají na dohlídku na místě dobrovolní hasiči.

V neděli zasahovali na místě události profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a JSDH Malšovice, Třebeš a Malšova Lhota. V pondělí ráno byli na místo povoláni profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Malšova Lhota a Malšovice.

Nedbalost zavinila požár střechy rodinného domu v Hradci Králové - Malšovicích
autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související