Letní sezóna už klepe na dveře. Koupaliště se poctivě připravují na návštěvníky a napouští bazény

13. květen 2021 09:36

Koupaliště se připravují na letní sezonu a na návštěvníky, kteří se budou moci v horkých dnech ochladit ve vodě. Samotnému napouštění bazénů ale předchází celá řada povinností, které musí pracovníci koupališť udělat. Jak to teď vypadá třeba v Chlumci nad Cidlinou nebo na hradecké Flošně?

Čtěte také

„První fáze je vypuštění a vyčištění bazénu," říká vedoucí technických služeb města Chlumec nad Cidlinou Lubomír Tuček.

Po průběžném mytí boků a dna bazénu do čista přichází i další práce a také letos pracovníci nově bazén natřeli.
„Musí být minimálně dva nátěry, takže nejdříve se nanáší spojovací penetrační nátěr a pak hned následující den první nátěr a další den druhý. Do bazénu je několik vstupů, to jsou takzvaná brodítka. Ty se budou natírat úplně stejným způsobem."

Návštěvnost koupališť je v letošní sezóně podprůměrná. Třeba v Náchodě je oproti loňsku desetinová

Momentálně se na koupališti v Chlumci nad Cidlinou dokončují pouze kosmetické úpravy, po nich přijde na řadu samotné napouštění bazénu, a to bude prý trvat 8 až 10 dní.
„Těsně před zahájením sezóny, kterou předpokládáme že začneme asi 12. nebo 13. června. Takže začátkem června začneme bazén napouštět, abychom všechno stihli."

Na hradeckém koupališti Flošna pak mají už plavecký bazén napuštěný.

Čtěte také

„Mysleli jsme si, že by možná mohlo vzhledem ke kovidové situaci už být umožněno aspoň venkovní plavání. Ale zatím tomu tak není," dodává informace vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.

V tomto týdnu by se měl ještě připravit rekreační bazén a příští týden by na řadu měly přijít tobogány a bazén dětský. Pracuje se ale i okolo bazénů.
„Už dlouho pracujeme na záhonech. Musí se vyplet, ostříhat. Buxusy se upravují, seká se trávník. Dnes se byli podívat odborníci na stromy, takže se bude muset udělat i prořez stromů."

Pro návštěvníky by mělo být hradecké koupaliště Flošna připravené k 1. červnu.

Spustit audio

Související