Důležité písničky, které ho provázely životem, představuje muzikant a producent Zdeněk Vřešťál

Písničkář, muzikant a producent Zdeněk Vřešťál se narodil v roce 1956 v Praze. Hraje na akustickou kytaru, foukací harmoniku a zpívá. Je absolventem Vysoké školy ekonomické a Státní konzervatoře Praha - obor populární zpěv.

Jako folkový písničkář Zdeněk Vřešťál působil koncem 70. let 20. století v duu s Vítem Sázavským, po seznámení se Zuzanou Navarovou založili skupinu Nerez. V roce 1987 vydal sólové EP Písničky ze šuplíku, v roce 1994 na ni navázal sólovou deskou Čím dál víc Vřešťál. V roce 2007 vyšlo Číslované album.

Čtěte také

V rámci spolupráce s Jaromírem Nohavicou je Zdeněk Vřešťál podepsán jako producent pod nahrávkami: Jaromír Nohavica - Tři čuníci, Jaromír Nohavica - Mikymauzoleum, Jaromír Nohavica - Divné století, Jaromír Nohavica - Moje smutné srdce a Jaromír Nohavica a Kapela: Koncert. Z Kapely vznikla v roce 1998 skupina Neřež, se kterou Zdeněk Vřešťál hraje dodnes.

V roce 2019 obnovil s Vítem Sázavským a Luciou Šoralovou skupinu Nerez, tentokrát pod názvem Nerez & Lucia.

Jako producent spolupracoval rovněž s Bratry Ebeny, Jindrou Kejakem, Marií Rottrovou, Jiřím Schmitzerem, Martinou Trchovou a dalšími, složil řadu písní pro skupinu Krausberry.

Vystupuje také se skupinou Pedopat (Pražský estrádní disko orchestr písní a tanců), se kterou v roce 2018 vydal album V uspěchaný době.

autoři: Tomáš Katschner , baj
Spustit audio

Související