ZŠ Husova v Jičíně se otevře nejdříve v pondělí 7. září, jeden pedagog má potvrzený covid-19

31. srpen 2020 11:00

Základní škola Husova v Jičíně zahájí výuku v novém školním roce nejdříve v pondělí 7. září. Jeden pedagog má potvrzený covid-19, nakazil se v rodině. Dalších šest pedagogů, kteří s ním byli v kontaktu, je v karanténě, čekají na výsledky testů. ČTK to dnes řekl mluvčí radnice Jan Jireš. 

O odložení zahájení školního roku rozhodl krizový štáb města.

"Šest osob pedagogického sboru ZŠ Husova, které jsou v karanténě, dnes podstoupí odběry. Výsledky testů ještě nemáme," řekl ČTK Jireš.

Čtěte také

Místostarosta Jičína Petr Hamáček ze sdružení Sdružení pro Jičín na facebookovém profilu uvedl, že v případě, že výsledky testů budou negativní, výuka na ZŠ Husova začne v pondělí 7. září.

"V případě, že testy u osob v karanténě budou pozitivní, bude datum začátku výuky na ZŠ Husova znovu posouzeno krizovým štábem. Tato podmínka se vztahuje pouze na ZŠ Husova a netýká se ostatních škol," uvedl Petr Hamáček.

Jičín zřizuje čtyři základní, pět mateřských škol a jednu základní uměleckou školu.

Většina městských škol v Královéhradeckém kraji v úterý 1. září otevře. Se zahájením výuky počítají v termínu například městské školy v Hradci Králové nebo v Náchodě.

Nový školní rok 2020/2021 začne za přísnějších hygienických pravidel proti šíření koronaviru. Kvůli koronavirové nákaze vláda nařídila uzavřít 11. března všechny školy. Do konce minulého školního roku provoz už plně neobnovily. Docházka byla omezená. Školáci tak do tříd zamíří skoro po šesti měsících.

autor: baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související