Zlomil nás zápas s Příbramí, zhodnotil sezonu šéf sestupujícího Hradce

2. červen 2015

Jen jednu jedinou sezónu účinkovali fotbalisté Hradce Králové v nejvyšší české soutěži. Ve třiceti zápasech získal Hradec Králové 25 bodů a to stačilo pouze na 15. místo. Podle ředitele klubu Richarda Jukla bylo klíčové utkání s Příbramí, ve kterém Hradec ztratil dvoubrankový náskok.

Hradečtí fotbalisté se po ročním působení v Synot lize vrací zpátky do druhé ligy. V čem spatřujete hlavní příčiny sestupu?

Je to obrovská ztráta. Víme, jak bylo pracné se do první ligy probojovat, a musíme se vrátit zpátky. Hlavní příčinu vidím v tom, že jsme výsledkově nezvládli podzim. Herně to nebylo špatné, ale poztráceli jsme spoustu bodů hned na začátku, pak přišla utlumující série a bodů bylo po podzimu málo.

Podzim jsme vyhodnotili tak, že jsme museli odvolat trenéra. Nastoupili Bohouš Pilný s Milanem Frimmelem. Jaro už jsme celkem začali zvládat, herně jsme to povýšili o kousek výš, ale zlomil nás zápas s Příbramí. Kdybychom zvítězili, určitě bychom se zachránili.

Jaká byla největší slabina týmu?

Nedávali jsme góly. První dvě kola s Mladou Boleslaví a Teplicemi byly festivalem zahozených šancí. S Jihlavou to byl zlomový zápas, 30 minut jsme hráli dobře a Jihlava dala gól z protiútoku. Kdyby góly padly, asi jsme měli víc bodů.

 

Pro Emira Haliloviče, Adriana Rolka, Davida Štípka, Martina Kuciaka a Aleše Čermáka to bude poslední utkání v dresu Votroků. #TEPHKR

Posted by FC HRADEC KRÁLOVÉ on 30. květen 2015

Hradecký tým čeká podstatná obměna, spousta hráčů končí. Už jste přemýšleli, kdo by měl tvořit osu týmu v následující sezoně?

Jsme si toho vědomi. V posledních pěti kolech už nastupovala osa, která by tu měla působit dál. Odchází spousta hráčů, ale nechceme dělat masivní příchody, ale chceme klub zastabilizovat. Vloni toho bylo hodně a na podzim se projevila nesehranost.

Osa zůstane, bude vhodně doplněná a věřím, že mužstvo bude znovu kvalitní.

Kdo bude trénovat? Robert Barborík potvrdil, že na postu trenéra končí?

Robert Barborík roli suploval jen kvůli licenci. Do bojů ve FNL povedou mužstvo Bohouš Pilný a Milan Frimmel.

Jak jste byl spokojen právě s prací Bohuslava Pilného?

Na herním projevu to bylo vidět. Potřebovali jsme ještě výsledky, ale ty bohužel nebyly. Posun byl vidět už během podzimu. Na fotbal se dalo dívat, mužstvo vědělo, co má hrát. Srážely nás výsledky a okolní vlivy, které nás stály spoustu bodů.

autoři: Václav Pilný , vman
Spustit audio