Zloděj na Trutnovsku a Náchodsku vykrádal auta před mateřskými školami. Policie ho dopadla

19. listopad 2020 09:34

Trutnovští kriminalisté odhalili pachatele série vloupání do aut u mateřských škol. Na Náchodsku a Trutnovsku má podle policie na svědomí 21 krádeží. Policisté ho teď obvinili z krádeže, ale také poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Tím, že muž kradl i v období nouzového stavu, tak mu teď hrozí až 8 let za mřížemi.

Čtěte také

Trutnovští kriminalisté se podle svých slov s podobným případem nesetkali. Pachatel využíval chvíle, kdy rodiče přivezli své děti do školky a v autě často nechávali cennosti. Kradl například kabelky, telefony nebo kreditní karty. Svým jednáním způsobil škodu zhruba 150 tisíc korun.

Devětatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádež, přečinu poškození cizí věci a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž se podle kriminalistů od července letošního roku do současné doby dopustil v jednadvaceti případech protiprávního jednání zejména v Trutnově, když násilím vnikl do zaparkovaných vozidel před mateřskými školkami, právě v době odvodu dětí do zařízení.

Podle obvinění měl páchat i trestnou činnost také ve Vrchlabí, ve Dvoře Králové nad Labem, na Náchodsku a ve dvou případech měl zamířit i do Jaroměře, kde se též zajímal o cizí cennosti v osobních vozidlech.

Čtěte také

Nepoctivce, který byl osobou v celostátním pátrání, vypátrali trutnovští policisté díky osobní znalosti při běžném dohledu nad veřejným pořádkem ve městě. Nutno zdůraznit, že při výslechu se kriminalistům potvrdil jejich tip, když se obviněný k majetkové trestné činnosti doznal. Uvedl, že kradl z důvodu nouze o zaměstnání a že nemá kde bydlet.

Lupič svým jednáním způsobil škodu dosahující téměř 150 tisíc korun.

Policejní komisař k rukám státního zástupce zaslal podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a muž je stíhán vazebně.

autoři: Václav Plecháček , baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související