Zlatý erb mají letos Jičín a Lovčice

22. září 2010

Nejlepší webové stránky mezi městy v Královéhradeckém kraji má radnice v Jičíně, Lovčice na Hradecku spravují zase nejpovedenější internetové stránky mezi obcemi a městysy: právě tato sídla převzala ocenění Zlatý erb za nejlepší internetové prezentace samospráv v kraji. Jičín získal také ocenění za nejlepší webovou službu díky svému geografickému informačnímu systému. Celkem se letos o krajský Zlatý erb ucházelo 23 měst a obcí. Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS začátkem 6. dubna v Hradci Králové.

Na dalších stupních letos v krajském Zlatém erbu stojí mezi městy druhý Chlumec nad Cidlinou a bronzový Kostelec nad Orlicí, mezi obcemi má druhé místo městys Nový Hrádek a třetí obec Mokré, která získala také cenu veřejnosti.
"Moderní, komunikující a informačně otevřená radnice se dnes bez kvalitní internetové prezentace neobejde. Úřední deska, která visí na budově radnice už dávno k dokonalému informování občanů nestačí. Elektronické předávání informací je dnes nejúčinnější, poměrně levný a velice rychlý způsob komunikace," uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc, který ocenění zástupcům radnic předal.
Loni se v soutěži o nejlepší webové stránky utkalo v Královéhradeckém kraji 26 měst a obcí.

Spustit audio