Zkuste závitky z krůtího masa se slaninou a bramborovo-celerové pyré. Nebudete litovat

Vepřové závitky s jablky a kysaným zelím

Pokud místo desetikilové krůty sáhneme po vykostěných prsíčkách, věnujeme přípravě svátečního jídla sotva hodinku. A s ohromujícím výsledkem! Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto mu sluší spojení s výraznějšími chutěmi.

Stále trochu opomíjené krůtí maso je skvělé na pečínku nebo minutkové úpravy, ale můžete využít i jeho mletou variantu a připravit z něj výtečné karbanátky. K jemné chuti masa skvěle ladí výrazné bylinky či anglická slanina.

O krůtím mase se tvrdí, že má 9 druhů a zároveň mnoho chutí.

Jaké suroviny budete potřebovat pro dnešní recept:

600 g krůtích prsou
olivový olej
provensálské byliny
sůl
pepř
10-14 plátků anglické slaniny
Na pyré:
700 g celeru oloupaného, nakrájeného na kousky
500 g brambor oloupaných a nakrájených
2 stroužky česneku
sůl
150 ml smetany ke šlehání
75 g másla

Posledních 10 minut dopékáme závitky již odkryté

A postup přípravy závitků z krůtího masa se slaninou a bramborovo-celerovým pyré:

Z krůtích prsou nakrájejte delší, užší plátky asi půl centimetru silné.
Každý kousek masa potřete olivovým olejem, posypte provensálským kořením, osolte a opepřete.
Na každý plátek masa položte plátek anglické slaniny, zaviňte a zajistěte špejlí. Menší závitky můžete napíchnout na špejli po dvou třech kusech jako špíz.
Opečte nejprve zprudka z obou stran, poté nechte dojít v troubě , aby se maso důkladně propeklo.
Celer, brambory a česnek vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 10-15 minut, dokud celer a brambory nezměknou.
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte vroucí smetanu a máslo a vařečkou nebo pevnější metlou našlehejte do kaše.
Podle chuti ji osolte a podávejte posypanou namletým pepřem, případně s dalším máslem.

Přejeme dobrou chuť!