Životní jubileum herečky Pavly Tomicové aneb nesmrtelná Milada Kotrlá a dokudrama Studio Klicperák

26. červen 2022

Představovat herečku Pavlu Tomicovou by bylo zbytečné. Kadeřnici Simonu z Ulice, prodavačku Álu ze Slunečné, ráznou matku z Rafťáků, sexuchtivou dámu ze Snowborďáků nebo naposledy empatickou ošetřovatelku v seriálu ZOO si asi vybaví každý. Krom toho, Pavla je i úspěšnou divadelní herečkou, která dlouhé roky spojila s hradeckým Klicperovým divadlem. 

Proč to zmiňujeme? Protože tahle milá, věčně usměvavá a energická dáma s až nakažlivým smíchem včera oslavila významné životní jubileum.

Čtěte také

A protože svoji nesmazatelnou hereckou stopu zanechala nejen na divadle, ve filmu či televizi, ale také v rozhlase, připojíme se ke gratulantům a čerstvou oslavenkyni si připomeneme ukázkou z našeho archivu.

Následující chvíle tak budou patřit divadlu a nesmrtelné Miladě Kotrlé, jak jinak, než v podání Pavly Tomicové.

Přepojujeme do Studia Klicperák a vy se můžete těšit na původní rozhlasovou hru, která nám připomene nejen Pavlu Tomicovou, ale také historii Klicperova divadla. Což se konec konců v těchto dnech, kdy Hradec díky právě probíhajícímu festivalu Regiony, patří divadlu, docela hodí.

Čtěte také

Původní rozhlasové dokudrama Studio Klicperák v roce 2019 pro Český rozhlas Hradec Králové napsala Lucie Němečková. Autorka převážně čerpala z knihy Alexandra Gregara "Divadlo v Hradci Králové" a ze vzpomínek Ladislava Zemana: "Letem světem a nejenom za divadlem."

V režii Jana Sklenáře účinkovali Pavla Tomicová, Martina Eliášová, Miroslav Zavičár a Jan Sklenář. Na pořadu spolupracovali mistr zvuku Leoš Sedláček a dramaturg Jaroslav Pokorný.

autoři: Český rozhlas Hradec Králové , baj
Spustit audio

Související