Život je příliš krátký a drahý na to, abychom pili špatná vína, tvrdí sommelier Oldřich Bujnoch

23. prosinec 2020
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Vinař, sommelier a rytíř Evropského vinařského řádu Oldřich Bujnoch ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Vinař, sommelier a rytíř Evropského vinařského řádu Oldřich Bujnoch v naší radioporadně na téma: vína na sváteční tabuli. Jaká je letošní úroda vína? Zajímavá osobnost je hostem Radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11 hodině.

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o víně, ale báli jste se zeptat. Opravdu ukrývá pravdu? Je to lék i pro zdravého?

Čtěte také

Víno je údajně nápoj bohů. Snad. Ale rozhodně je víno alkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy.

Slovo víno, stejně jako názvy vína v mnoha dalších jazycích, pochází z latinského názvu vína vinum.

Vědecky se vínem a jeho výrobou a pěstováním vinné révy (vinařstvím) zabývá enologie.

Podle některých studií má pravidelné pití vína příznivý vliv na lidské zdraví.

Láhev na víno a špunty

Také rádi popíjíte víno, ale ne vždy v obchodě sáhnete po tom pravém? Jakostní, přívlastková, pozdní sběr. To jsou termíny, se kterými se setkáte na každé etiketě. Co ale znamenají a co vám o daném víně prozradí?

Oldřich Bujnoch ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Oldřich Bujnoch

Vinař, sommelier a rytíř Evropského vinařského řádu se zabývá prodejem vín s rodokmenem, poskytuje ochutnávky vín, organizuje sommelierské kurzy a společenské akce a zajišťuje cattering. Jak říká Oldřich Bujnoch: "Provádíme restaurování unavených lidských těl a duší jídlem a pitím."

Nezoufejte, Oldřich Bujnoch vám pomůže zorientovat v široké nabídce bílých, červených i růžových vín.

Celou radioporadnu s Oldřichem Bujnochem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související