Zhruba desítka uzavírek aktuálně komplikuje život řidičům v Hradci Králové

11. srpen 2017

Jaká je aktuální situace s objížďkami v Hradci Králové kvůli opravám silnic? Dočasně jednosměrný provoz v ulici Akademika Bedrny mezi Šimkovými sady a Aldisem by měl skončit do nedělě. O víkendu pak začnou práce na opravě silnice mezi mostem u soutoku a křižovatkou s Rašínovou ulicí. A další rekonstrukce budou následovat v příštím týdnu.

V příštím týdnu bude uzavřený průjezd Hradeckou ulicí, řidiči, kteří pojedou od Moravského mostu u strojní průmyslové školy k fakultní nemocnici nebo opačně, budou muset jezdit přes kruhovou křižovatku na Brněnské. A to 14 dní.

K dalším opravám od příštího týdne více říká Tomáš Pospíšil z hradeckých Technických služeb: „Dále bude následovat oprava vozovky v ulici Divišova u Tyršova mostu, kde se bude vozovka opět opravovat po polovinách. To znamená, že dojde k částečnému omezení dopravy. A průjezd bude umožněn kyvadlově. Dále bude následovat oprava části ulice Dvorská, kde bude opět uzavírka po polovinách a pohyb vozidel bude umožněn."

Čtěte také

Cestáři opravují také silnici v ulicích Na Brně a Štefánikova. Provoz je v těchto úsecích kyvadlový. V ulici Akademika Bedrny mezi Šimkovými sady a Aldisem je průjezd možný pouze ve směru od Věkoš do centra, v opačném směru musí řidiči jezdit Buzuluckou ulicí.

„Co se týče termínů uzavírek, tak ulice Na Brně bude zprůjezdněna na začátku příštího týdne. Ulice Akademika Bedrny před světelnou křižovatkou, tam bude provoz umožněn od pondělí, to znamená od 14. srpna," doplňuje Tomáš Pospíšil.

Práce na silnici (ilustrační foto)

Dopravní omezení je také v Úprkově ulici v Malšovicích a kvůli opravě horkovodu na Labském mostě u bývalé telefonní ústředny.

O víkendu silničáři začnou frézovat a pokládat nový asfaltový kryt na druhém silničním okruhu mezi mostem u soutoku a křižovatkou s Rašínovou ulicí, říká mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář: „Částečná uzavírka bude ve směru od mostu U soutoku po ulici Střelecká, případně Rašínovu třídu. A po dobu prací bude doprava střídavě svedena do jednoho jízdního pruhu. Uzavírka je povolena v termínu od pátka 11. srpna od 18:00 do 17. srpna do 22:00."

Na některých místech ve městě se opravují také zálivy pro autobusové zastávky městské hromadné dopravy. Týká se to například zastávky Střelnice a zastávky Heyrovského v Sokolské ulici u křižovatky Mileta.

autor: Marika Konárková
Spustit audio